Samsa Nasıl Yapılır Tarifi Çok Tatlı mı tatlı Özbek Mutfağından


Samsa Özbek Mutfağından  Nasıl Yapılır Tarifi

Tarifi Yazdır

Hamur için, un elenir, ılık suda tuz karıştırılır.

Tam hamur olana kadar ve una az-az ilave edilip ne sert, ne de yumuşak olmayan bir hamur yoğrulur.ikisinin arası kıvamlı bir hamur

35-50 dakika oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak dinlendirilir hamur.

2 veya 4 adet beze tutulur. ben 4 adet beze tutmuştum

0,5 cm incelikte açılır ve yağı üzerine gezdiririz. Sonra rule gibi dikkatlice sararız.

Tahmini 4 parmak ölçülü dilimlere böleriz. Üzerinden basıp siniye dizeriz.


Yorumlar

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Ad

E-posta *

Mesaj *